Loading...

 

Om Fægtning

Fægtning er en moderne sport, der udvikler din koncentrationsevne, din koordination og din strategiske sans. Det er primært ben og core muskulaturen du bruger, i en vekslen mellem styrke- og konditionsstræning. Alle kan være med, uanset alder, køn og niveau.

I moderne sportsfægtning kan du fægte de 3 våben fleuret, kårde og sabel.

Du kan læse mere om sporten her.

 

Information til nybegyndere

Drømmer du om at iføre dig musketérslag og bred hat, mens du holder overmagten stangen med lige dele vid, humor og våbenkunnen? Er du mere til at svinge dig i tovværk med tørklæde om hovedet, papegøje i masten og sabel i hånd? 
Vil du bare gerne se en person i dit spejl med fast krop, god holdning og et stålsat blik?

Fællesnævneren for alle disse drømme er fægtning, og nu har du muligheden for at starte op i Viborg.

En god fægter er præcis som en bueskytte, hurtig som en badmintonspiller, har kondi som en bokser, smidig som en atlet og læser sin modstanders intentioner som en skakspiller. Fægtning er en sport, der udfordrer dig på mange områder og samtidig lader dig opdage nye sider af dig selv. 

Som medlem af Trekanten Viborg vil du lære fægtningens kunst at lære, men du vil samtidig opleve en holistisk træning, hvor vi kommer rundt om hele din fysik. 

Ligesom i Thai-Bo og andre lignende tilbud kan du træne med fokus mere på din egen figur, end på selve duelleringens kunst, og du vil stadig blive belønnet med høj fedtforbrænding, faste baller, flad mave og veltrænet muskulatur. 

Det første halvår kan du starte med lige netop den fysiske form, du lige nu er i. Når det så er gået, vil du ikke vende tilbage, kan vi godt garantere. Som klub er vi rummelige og lægger vægt på respekt, accept og viljestyrke. Kom alene eller tag en ven med.

Vi leverer alt udstyr til at starte med, og som tiden går, regner vi med, du selv køber de ting der skal til. En fuld udrustning kan skaffes ned til kr. 1500,-. Ikke mere end prisen på et par rigtig gode fodbolstøvler.

Der er naturligvis også mulighed for at konkurrere blandt klubbens medlemmer og mod andre klubber i Danmark og Europa.
 
Som nybegynder låner du udstyret af klubben. Det eneste du skal have med, er indendørs sportssko (f.eks. badminton sko), sportsbukser og t-shirt. Klubben disponerer over fægtejakker, handsker, masker og våben. Det kan du låne de første 3 måneder, indtil du har fundet ud af om fægtning er en sport for dig. 
 
Der vil være en træner tilstede, der instruerer i benarbejde og tekniske øvelser, både individuelt og i grupper. Derudover kommer du til at fægte mod de andre medlemmer ligeså snart de basale begreber er på plads. 
 
Det sker at en klinge på et våben knækker pga. slid. Sker det for dig, vil du skulle betale halvdelen af en ny klinge, ca. 200,-
 
 

Udstyr

Er du interesseret i at få dit helt eget fægteudstyr, kan du købe det ved forhandleren af Uhlmann i Danmark. Du kan også søge på nettet og købe det brugt. Spørg evt. de andre i klubben om deres erfaringer, da der er mange muligheder.
Priser og kvalitet variere meget.
Vi har en aftale med Leon Paul, hvor klubben kan få 20 % rabat på udsalgsprisen. Mangler du noget, så spørg til træning. Vi laver en samlet ordre for at få rabatten og spare leveringsomkostninger nogle gange om året.
 
Vi anbefaler følgende links, hvis man skal handle fægteudstyr på nettet:
 
Du kan finde brugt udstyr på Facebook gruppen: Fægteudstyr. Køb & salg